Wij ontvangen veel vragen over het coronavirus (COVID-19). Bekijk onze contact pagina

Vakantiewerk?

Ferienresort Bad Bentheim

Wie ben je en wat is je functie?
Hey, mijn naam is Kirsten Scholten en ik ben afdelingshoofd Sport & Animatie op Ferienresort Bad Bentheim in Duitsland. Zelf ben ik in 2012 begonnen als allround stagiaire op Vakantiepark Hunzedal en van uit daar ben ik doorgegroeid als afdelingshoofd Sport & Animatie op Ferienresort Bad Bentheim.
 
Hoi Hoi, ik ben Miranda Derksen en werk sinds enkele jaren aan de receptie in Bad  Bentheim. Ik heb zelf jaren met veel plezier in de horeca gewerkt en ben voor een aantal jaren terug met heel veel enthousiasme begonnen aan de receptie bij Roompot Ferienresort Bad Bentheim. Sinds september vorig jaar ben ik door gegroeid als afdelingshoofd van de receptie, tevens begeleid ik de stagiaires op Ferienresort bad Bentheim.
 
Kan je ons alvast iets vertellen over het park waar je werkt?
Wij zijn een middelgroot park met alleen maar villa´s. In totaal staan er dan 250 villa´s. Onze voornaamste doelgroepen zijn gezinnen met kinderen (0 t/m 12 jaar) en senioren. De laatste doelgroep komt vooral buiten de vakantieperiodes. Bad Bentheim is een oud stadje dat net over de grens bij Oldenzaal ligt. Wees niet bang, het meeste personeel hier spreekt Nederlands en/of verstaat het!
 
We beschikken over verschillende faciliteiten, zoals een voetbalveld, minigolf, volleybalveld en een indoorspeelplaats. We hebben ook een zwembad bij het park, alleen deze is in beheer van de stad Bad Bentheim. Bij Ferienresort Bad Bentheim stage lopen is een mooie kans om te werken in het buitenland, in een team waar iedereen jong en enthousiast is. Ook voor eigen ideeën en ontwikkeling is er genoeg ruimte!
 
Kirsten, waarom is het zo leuk om te werken op de afdeling Sport & Animatie?
Ons park beschikt over een ruime kidsclub wat tevens ook gelijk een grote gameroom is waar jij al je creativiteit en energie in kwijt kan. Wij zijn een jong en dynamisch team, dus ben je creatief, sportief, spontaan, enthousiast en meelevend, zijn dit de eigenschappen die wij goed kunnen gebruiken. Natuurlijk is het ook elke dag een feestje samen met Koos konijn! Bij de Sport & Animatie komt meer kijken dan alleen kinderen vermaken.
 
Ook sta je als Sport & Animatie medewerk(st)er mee te helpen op de andere afdelingen van ons park. Ook vinden wij gezelligheid met elkaar erg belangrijk. Dit zorgt voor goede teambuilding en het beste in jezelf wordt naar boven gehaald. Zo ziet de gast dat wij het naar ons zin hebben, waardoor zij automatisch ook heel veel plezier ervaren! Kort om: jij zorgt er voor dat de gast met een tevreden gevoel vertrekt.
 
Miranda, waarom is het zo leuk om te werken op de Receptie?
Bij de receptie komen tijdens je stage alle voorkomende werkzaamheden aan bod zoals: inchecken, uitchecken, telefoon aannemen, reserveringen maken en zelfs klachten zult je gaan behandelen. Het werken aan de receptie is nooit saai en je leert dan ook elke dag wel iets nieuws, waardoor het altijd een uitdaging blijft. Het belangrijkste voor veel stagiaires is het leren van de Duitse taal.
 
Het leukste van mijn baan vind ik het om de gasten het naar hun zin te maken, dit begint al bij binnenkomst bij de incheck, het persoonlijke contact, maar ook om de gast verder op weg te helpen zoals het voorzien van informatie.
 
Ben jij op zoek naar een leuke stage op een receptie in een leuk team, kom dan naar Bad Bentheim, wij zullen er samen voor zorgen dat de gasten een super tijd beleven hier op Bad Bentheim, en jij een leuke en leerzame stage kunt verwachten.